fredag 11. april 2014

Hue-frustrasjon...


For fleire år sidan strikka eg meg ei hue frå DROPS-kolleksjonen. Eg brukte ikkje det rette garnet som stod i oppskrifta og dermed vart hua litt stor. Eg gadd imidlertid ikkje å rekke den opp igjen, så det vart til at eg berre brukte den som den var. I jula i fjor fann eg ut at no var det jammen meg nok! Eg var fortsatt misfornøyd og bestemte meg endeleg for å lage meg ei ny hue.
Istadenfor å kjøpe nytt garn valgte eg å heller rekke opp den gamle. Eg ville jo ikkje bruke den lenger uansett, så kvifor la godt garn gå til spille? Som sagt så gjort. Eg fann ei hue på Ravelry som eg likte veldig godt og satte i gang. Eg tok ikkje mål av hovudet, berre satsa på at eg tok rett størrelse. Men gjorde eg det? NEI! Hua vart altfor liten! Jaja...så var det på an igjen... Eg rakk opp igjen hua og begynte på ein større størrelse. Heller ikkje denne gangen tok eg mål av hovudet. Eit par dager seinere når hua var ferdig var frustrasjonen komplett! Hua var fortsatt for liten! Snakk om å vere "tjukk i hue"!
Heldigvis har eg venninner som bruker litt meir "normal" størrelse, så då ei av dei sa at ho godt kunne tenke seg den vart den grundig vaska og gitt vekk.
Så då var det til å tråle nettet igjen. For ein månad sidan fall eg pladask for ei hue eg såg på Strikkesida på facebook. Etter eit lite søk fann eg oppskrifta på Ravelry. Eg kunne nesten ikkje vente med å komme i gang og heldigvis var den rask å strikke. Og ENDELEG!!! Eg vart super fornøyd!!

Oppskrift hue nr 1: DROPS (husker ikkje kva for eit garn eg brukte..)

Oppskrift hue nr 2: Ravelry

Oppskrift hue nr 3: Ravelry
Garn: DROPS Merino extra fineØnsker deg ei riktig så god helg! :)

4 kommentarer:

 1. Alle gode ting er tre? Syns du var flink som ikke ga opp jeg da:) Lua ble veldig fin:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Nei det nytter ikkje å gje opp i strikkeverden! ;p

   Slett
 2. Fine luer alle tre, men må nok si jeg likte best den siste :) Håper du får mye glede av den!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! Ja denne blir nok mykje brukt! ;)

   Slett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)