torsdag 25. september 2014

Stjernetøfler


Eg har lenge tenkt på å lage tøfler som Olliver kan ha i barnehagen. Og etter at eg fann desse stilige tøflene på bloggen hvittimitthjem visste eg at eg hadde truffe blink.


I påsken starta eg på prosjektet, men eg skjønte fort at "toveverdenen" ikkje er ein verden eg trives særleg godt i. Det er utruleg vanskeleg å vite kor store ein skal strikke dei for å få rett størrelse etter toving (spesielt når ein ikkje bruker samme garn som oppskrifta..). Så det vart først laga ein prøvetøffel som overhodet ikkje passa. Men etter mykje om og men, blanding av ulike oppskrifter og søking på nettet vart eg til slutt fornøyd.



Istadenfor å bruke stoff og sy på stjerna, valgte eg å heller filte den på. Ein veldig enkel og grei måte og pynte opp tova prosjekter! 
Det å sy inn ein ribb i tøflene syns eg var heilt genialt. Då sitt tøflene mykje bedre på foten til ein aktiv 4-åring. Så no gjenstår det berre å få antiskli på, så er tøflene klare til bruk! :)

Har du forresten fått med deg at det er salg på Merinogarn på DROPS? Eg klarte nok ein gang ikkje å styre unna (sjølv om garnlageret har nådd nye høgder...), og endte opp med 14 nøster i posen. Deriblandt denne nydelige høstfargen som snart skal gjerast om til eit deilig sjal (når eg har klart å finne ei oppskrift eg er fornøgd med...). ;) Har du nokon spennandes høstprosjekt på gang?


 


Ha ein fortsatt fin fin dag!


6 kommentarer:

 1. Så tøffe! Lurt å sy på en ribbekant:)

  SvarSlett
 2. De ble kjempefine! Veldig lurt med den ribbekanten! Jeg har begynt på julegavene, det blir mitt høstprosjekt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja der sa du nokke! Kanskje eg må forhøre meg om nokken har ønsker, e jo berre 3 mnd igjen!!! ;)

   Slett
 3. Så fine tøfler, og kjempe smart med ribbe-kanten :) Skal starte på vm genseren fra 2013 til kjæresten bare hefte og garn kommer. Det blir mitt store høstprosjekt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Heldige kjæresten din som får vm-genser!! Har veldig lyst t å strikke meg ein sjølv. Dei e skikkelig fine!

   Slett
 4. Så fine tøfler! Takk for tips angående salg på drops:) Jeg har i grunn litt for mange høstprosjekter. Kjøpte mye garn sist drops-salg så nå må jeg skynde meg å bli ferdig med noen før knerten blir for stor

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)