mandag 21. oktober 2013

5200K


Ja, det er navnet på mitt nye egoprosjekt! Denne genseren har eg sikla på sidan i vår og for snart to månader sidan vart den endeleg ferdig. (Jepp, litt treg med å få prosjektene ut på bloggen for tida...)
Dette er nok ein genser der ein starter på toppen og jobber seg nedover. Syns denne måten å strikke på er heilt genial! Spesielt når det skal vere figurnært. Eg har ikkje ein såkalla A4-kropp (finns det egentlig??), så denne måten gjer det enklere å tilpasse gensere/topper til egen figur. Eg er lang i overkroppen og kort i beina, så ein standard genser har ein tendens til å bli litt kort for min del. Som du ser av bildet under var det enkelt å ta på seg genseren og prøve undervegs.


In the making...
 
 
Tidlegare i år strikka eg MorgenGry-genseren til meg sjølv. Den havna dessverre på vanleg 40-vask og krympa til str xxxs, så denne gangen var eg smart og valgte superwash-garn.
Litt detaljer vart som vanleg endra på i forhold til oppskrifta. Det eine var at eg valgte å skrå baksida på genseren. Opprinneleg skulle den kun vere skrå framme og rett bak. Sjølv syns eg det vart finast å skrå begge plasser. Eg har i tillegg droppa lomma som skulle vere på framsida.
 
 

 
Genseren kan lagast i 10 ulike voksenstørrelser, så det skulle vere noko for dei fleste. Sjølv havna eg midt mellom to størrelser, noko som ikkje skapte problem for resten av oppskrifta.
Eg vart godt fornøgd med resultatet og genseren har allerede vore mykje i bruk. Kan så absolutt anbefalast videre! :)


 
 
 
Fakta
 
Oppskrift: Ravelry
Garn:DROPS Fabel
Pinnestr: 3,5 og 4
 
 
Ha ein fortsatt fin dag! :)


5 kommentarer:

  1. Nydelig! Fint at den går på skrå både foran og bak :)

    SvarSlett
  2. Du e fin og genseren e fin. Perfekt match!! :-)

    SvarSlett
  3. Genseren din ble veldig fin! Likte at du felte på kanten bak også. Jeg har også strikket denne, men ble ikke fornøyd, så den blir dessverre ikke brukt...

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)