mandag 6. januar 2014

Flettesokker

Ja då var jula for alvor over. Julepynten fann veien ned  i kasser og poser og juletreet vart kasta ut i kulden i går. Syns alltid det er like trist... Dei første månedene av året er som regel kjipe med mørke, regnfulle dager. Det som gjer desse månedene litt enklere er at eg har ein hobby som passer overens med å sitte i sofaen under eit varmt teppe. ;)
Det har vore stille frå denne kanten gjennom jula, rett og slett av den enkle grunn at eg kobla ut alt som hadde med blogg, sosiale medier og internett generelt å gjere. Istadenfor var det fullt fokus på familiekos, bøker og strikking. Faktisk veldig deilig å ikkje vere så tilgjengelig og ikkje bry seg så veldig om kva andre gjer på til ei kvar tid. Akkurat som i "gamle dager"... ;)
Strikkeproduksjonen har derimot vore høg den siste månaden, så dei neste innleggene inneheldt fjorårets ferdigstillelser.
Først ut er eit par deilige sokker. Tru det eller ei, men dette er faktisk det første voksenparet eg har strikka i min 11-årige strikkekarriere!


 
 
Eg er veldig glad i flettemønster, og dette fall eg heilt for med ein gang eg såg det. Som alltid var det litt knotete å følge mønsteret i starten, men etter eit par fletter satt det godt i nevane.
 


 
 
Sokkene strikka eg til ein snill kollega som i fjor høst kom med fleire poser kler og yttertøy som passa lillegutt. Ho ville ikkje ha penger eller noko for det, så derfor syns eg at ho i alle fall fortjente eit par gode sokker. I tillegg til sokkene fekk ho òg ein bit av karamellene eg laga før jul.
 


 
 
Sokkene er strikka med tjukt garn og tjukke pinner og var eit relativt raskt prosjekt. Trur nok så absolutt at det vert laga eit par til til mine egne, kalde føtter...
 
 
Strikkefakta:
 
Oppskrift: DROPS
Pinnestr: nr 3
Garn: DROPS Karisma 3 nøster
Størrelse: 35/37
 
 
 
Ønsker deko eit riktig så godt nytt år!

4 kommentarer:

 1. Kjempe fine sokker :) Jeg også liker å gi noe til de vi arver mye fra :)

  SvarSlett
 2. Disse sokkene likte jeg! Skal lagre oppskriften på strikkelisten med en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe..ja den strikkelista har ein tendens til å bli litt lang...

   Slett
 3. Kjempefine. De såg tjukk, god og varm ut :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)