fredag 22. mars 2013

Moods-inspirert sparkebukse


I slutten av januar fekk eit vennepar av oss ein nydeleg liten guttebaby. Planen var at eg til då skulle ha strikka ferdig ei barselgåve. Ting går som kjent ikkje alltid etter planen, men i går vart den endelig levert, nesten to månader forsinka. Jaja, bedre sein enn aldri? ;) Då er det iallefall greit å ikkje ha strikka minste størrelse...
 
Valget av barselgåve fallt på denne sparkebuksa frå Sandnes Garn. Eg strikka den første gang til Olliver for nokre år sidan. Eg liker veldig godt fasongen og den passer ypperlig no fram mot vår og sommer. Forrige gang fulgte eg oppskrifta til punkt og prikke, dvs striper heile vegen og ei lomme på kvar side. Denne gangen tenkte eg å gjere det litt annleis. Så då vart det traktor-mønster, inspirert av Moods of Norway. Syns dei er så tøffe. Det var ikkje vanskelig å finne mønster då det er fleire som er inspirert av det samme for tida... ;)
 
 
 
 
Traktorene er sydd på med maskesting. Ein tidkrevende jobb for slike utålmodige sjeler som meg.... Men sluttresultatet er eg veldig fornøyd med. Trur kanskje det vert meir traktorstrikk! ;)
 
 
 
 
Den velkjente prikken over I'en... ;)
 
 
 
 
Etter tips frå ei venninne prøvde eg for første gang ut teknikken "magic loop". Hørt om det før? Må sei at det har gått meg hus forbi alle desse åra eg har strikka. Men det går rett og slett ut på å strikke begge beina (eller armer, votter etc) samtidig. Det er jo alltid like kjedelig å begynne på fot nr 2, då er ein liksom klar for å komme seg videre. Så eg tenkte at dette måtte vere heilt supert!
Eg hadde berre eitt kvitt garnnøste, så derfor valgte eg å trekke ut tråden inni nøstet på begge fargene, altså to tråder per nøste. Det er ABSOLUTT ikkje å anbefale! Som du ser av bildet under vart det ei eineste stor floke. Det endte derfor opp med at eg drog ut så mykje tråd som eg trudde eg trengte og klipte av. Etter dette gjekk det mykje bedre. Om du ønsker å prøve ut denne teknikken kan du finne videoinstruksjon her. Eg kjem nok til å gjere det fleire ganger, men då skal eg sørge for å ha to nøster....
 
 
 
 
 
No skal denne vitaminbomba nytes før helga inntas på jobb. Deilige fryste villbringebær og blåbær frå i fjor.... *NAM*
 

 
 
 
 
 
Oppskrift sparkebukse: Sandnes Garn
Størrelse: 3-6mnd
Garn: Sandnes Lanett
Garnmengde: 55g naturkvit og 65g sjøgrønn
Pinnestr: Nr 3
 
 
Ha ei riktig god helg!!
4 kommentarer:

 1. Kjempefin sparkebukse! Spørs om det ikkje blir traktor på genseren til Marius også ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for d!:) Ja, han må få seg litt traktorer han òg.. ;)

   Slett
 2. Kjempefin! Vart det bra bak også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! :) Var fornøyd med baksida òg ja! Hadde blitt litt tomt uten. Kanskje eg skal prøve ut "VROOM"-ideen din om eg lager fleire? ;)

   Slett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)