onsdag 13. november 2013

Sommerfugl i vinterland...

 
Ja, for ein gul sommerkjole passer vel ikkje heilt inn i årstida... Denne kjolen strikka eg første gang til ei lita jente som kom til verda i fjor. Eg likte mønsteret så godt så eg måtte berre strikke den ein gang til! Det har vore overvekt av guttefødsler i det siste så eg visste ikkje heilt kven eg skulle strikke den til. Men når eg fekk vite at dei trengte salgsvarer til Redd Barna si julemesse her på øya var saken grei. Garnet hadde eg liggende så då var det berre til å sette i gang. Den er strikka i 1-3mnd, men er nok litt stor i størrelsen. Jenta som fekk den til fødselen i mai i fjor brukte den frå ho var to veker og bruker den enda, så me kan vel nesten sei at det er "one size fits all"...
 
 
 
 
Eg får dessverre ikkje vere med på julemessa sjølv då me er vekkreist, men får håpe at nokon legg sin elsk på kjolen og at det kjem klingande mynt i kassa... ;)


 
 
Strikkefakta:
 
Oppskrift: Sandnes Garn
Garn: Baby bomull frå SparKjøp
Pinnestr: 2 og 2,5
 
 
Ha ein finfin kveld! 

5 kommentarer:

 1. Fin kjole du har laget! Et flott bidrag til messen dette da:)

  SvarSlett
 2. Veldig søt kjole!

  SvarSlett
 3. Nydelig kjole du har strikket!

  Takk for kommentar på blogen min. :)
  Ang. Kvikk Lunsj luen, har jeg strikket den kun til voksne, og vet ikke hvilken alder du henviser til. Den minste størrelsen (den første jeg lagde) strikket jeg sønnen min da han var i begynnelsn av 20 årene. Mulig den var litt kort ved ørene, men han ville han den slik. Det kan du evt rette på ved å ha flere omganger mellom teksten/ensfargete partiene.
  Men hvis du tenker på den andre luen jeg lagde, er den større og mer baggy. Og er også strikket med tykkere garn. Så det kommer også an på hva slags garn du velger å bruke. Håper det var til litt hjelp. :)

  SvarSlett
 4. Kjempe fin! Masse flott på bloggen din :)

  SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)