mandag 25. november 2013

Ein annleis julekalender...

  
I september reiste eg saman med mine flotte kollegaer til Polen, nærmare bestemt Szczecin. Eg jobber saman med to søstre som kjem derifra og me var så heldige å få bu i huset til foreldrene deira. Å reise saman med nokon som er lokalkjent er heilt supert! Då føler ein at ein får oppleve kulturen på nærare hald. Byen var tydeleg prega av ei tøff fortid, men hadde likevel mykje sjarm å by på. Dessverre forsto eg raskt kvifor enkelte velger å flytter frå landet. Når ein taxitur på 10-15minutter koster 15kr og drivstoffprisen er den samme som i Norge kjem ein raskt fram til at ein må jobbe mykje for å ha råd til livets opphold. Og sjølv om ein er to som jobber i fulle stillinger er det likevel vanskelig å kjøpe sin egen bolig. Syns det er heilt utruleg at kvardagen kan vere så ulik vår berre ein kort flytur unna. Det gjer at eg sett mykje meir pris på alle dei godene me har i dette landet. Me kan virkelig klage på så mangt, men det er bagateller i den store sammenhengen....
 

 
 
Når me kom heim spurte kollegaen meg om me skulle lage ein litt annleis julekalender på jobb i år. Istadenfor å kjøpe små presanger til kvarandre kunne me heller gje penger til fattige barn/familier i Polen. Ho spurte om eg ville hjelpe ho å hekle hjerter som me kunne gje som ein liten symbolsk "takk for hjelpen". Sånne ting sei eg sjølvsagt ikkje nei til. Så på eit par timer vart det til 25 hjerter. Fleire har meldt seg på heklinga, så ho endte opp med ein god bunke til slutt.
Eg syns dette var eit fantastisk godt tiltak! Nordmenn svir av tusenvis av kroner på julefeiring og presanger kvart år. Det er nesten så ein gløymer kva som er det viktige oppi all julestria, nemlig å ha det godt og få vere saman med sine kjære.
 Strikkefakta:

Oppskrift: Frå den flotte bloggen Bekki Bjarnoll
Garn: Bomull Sport frå Spar Kjøp
Heklenål: nr 4Den største gleda ein kan ha, er å gjera andre glad! :)
 

4 kommentarer:

  1. For en super idé! Det må da være den fineste julekalenderen jeg har sett på lenge - virkelig en julekalender med mening:-)

    SvarSlett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)