torsdag 18. april 2013

Rosa babyjakke


Det er offisielt! Eg har INGEN UFOer liggende (så vidt eg veit...)! Denne jakka begynte eg på i fjor sommer. Eg hadde eit håp om at mitt nye tantebarn skulle vere ei jente, men det viste seg å bli nok eit tilskudd til gutteflokken. Så då vart den liggende halvferdig i UFO-korga. Dei siste vekene har eg derimot tatt tak og gjort ferdig denne og eit par andre ting som har venta på montering og knapper. Montering er virkelig det kjedeligste eg veit!! Trur eg må strikke meir monteringsfritt....

Oppskrifta til denne jakka fann eg i eit blad på jobb, men den er opprinneleg frå Gjestal. I holmønsteret på kvar side av knappestolpene skal det egentlig syast inn blomster med Mille fleur-sting, men eg syns den vart like fin uten. Eg har strikka den i deilig Bambino-ull, som desverre har gått ut av produksjon. (Med andre ord: eg har brukt av garnlageret!!!!) ;p Garnet er tjukkere enn det i oppskrifta, så eg la opp til str 0-3 men laga den like lang som str 6-9mnd. Etter å ha prøvd den på prøvedukka mi (les:nabogutten....stakkar...), stemmer det bra med 6-9mnd.

Den fine gamalrosa fargen kjem best fram på bildet under (ser jo nesten lilla ut på bildet over...). Ikkje alltid like enkelt å gjengje farger på bilder... ;)
Eg har fortsatt garn igjen så tenkte kanskje å strikke hua som høyrer til og eit par sokker. Greit å ha eit heilt sett. Foreløpig har den ingen mottaker, men med mange venninner som venter små så vert den nok ikkje liggandes å støve ned... ;)


 
 
 
Oppskrift: Gjestal
Garn: Bambino ull
Garnmengde: ca 110g
Pinnestr: nr 2,5 og 3
Str: La opp til str 0-3mnd men strikka lengden til str 6-9mnd
 
 
 
 
Ha ein fortsatt fin ettermiddag! :)

2 kommentarer:

  1. Ååå så fin den jakken blei. Virkelig ei prinsesse verdig :) Fargen er også bare nydelig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Håper ikkje Marius har tatt skade av litt rosaprøving... ;)

      Slett

Veldig koselig om du legger igjen et lite spor! :)